Важните факти за „Мастърс“-а в Монте Карло

Официалният сайт на АТР публикува постер с най-важните факти за започналия в понеделник тенис турнир от сериите “Мастърс” в Монте Карло. Григор Димитров е поставен под номер 4 и ще се изправи срещу Паоло Лоренци или Пиер-Юг Ербер във втори кръг, като миналата година се срина още пред първото си препятствие в Княжеството.

Турнирът е основан през 1897 година и този сезон при мъжете наградният фонд е 4 872 105 долара. За титла се дават 1000 точи, 600 за финал, 360 за полуфиналите и 180 за четвъртфиналите, като схемата на сингъл е с 56-има участници, а 24 тандема ще се включат на двойки.

През последните две години Рафаел Надал триумфира с титлата, като той е безпрецедентен лидер по успехи с 10 триумфа на сингъл, а на двойки по пет отличия имат Боб Брайън, Майк Брайън и Ненад Зимонич.

Матадора е най-възрастният шампион в “Откритата ера” – на 30 години и 10 месеца, а Матс Виландер е най-младият – на 18 години и 7 месеца. През 2010-а Надал стана единственият в историята с победи в трите “Мастърс”-а на клей – Монте Карло, Рим и Мадрид, като миналата година той спечели два от тях (в Италия триумфира Александър Зверев), което му се случва за осми път в кариерата.

Вашият коментар

Top