Зенит избра Нгапет за заместник на Леон

Световният клубен шампион и победител в Шампионската лига – руският гранд Зенит (Казан), изглежда е разрешил голямата си дилема и се е насочил директно към френския национал Ървин Нгапет за заместник на кубинската си звезда Вилфредо Леон, който най-вероятно ще премине в Перуджа. Новината разкри известният колумнист Джан Лука Пазини, който е добър познавач на световния волейбол, в своя блог за La Gazzetta dello Sport.

Проблемът е, че французинът имат двугодишен договор с италианския Модена без фиксирана сума за трансфер. Следователно от Модена могат да поискат каквото сума решат за компенсация. Сега въпросът е точно колко искат да платят Зенит за Нгапет.
Слуховете за евентуален трансфер на 27-годишната френска звезда в руския гранд подхрани и баща му Ерик Нгапет, който коментира в личния си профил в социалните мрежи, че от началото на сезона е ясна съдбата на връзката между сина му и Модена и те ще се разделят след края му. Според Нгапет-старши отговорността за разрива на отношенията е на президентката на клуба Катя Педрини. Също така според Ерик Нгапет към Казан ще поеме и другия му син – Суон, който също е собственост на Модена, но вече е на пазара.

Вашият коментар

Top